Övrigt

Samla ny kraft och vända blad

Tillsammans kan man samla kraft.

Hur gör man det? Och varför ska man samla sina krafter och vända nytt blad?

För mig har det länge varit en del av hur jag är. Efter en tid behöver jag få ny energi och då samlar man ihop sig och vänder blad. Det kan ju handla om allt från vanliga vardagsrutiner till hur man organiserar sitt arbete och sin fritid.

Sista åren har jag känt att fler och fler blir tids-medvetna och stannar allt oftare upp och reflekterar över hur vi hanterar vår tid. Vi har ju tid. Och det kommer fler och fler ideér från olika håll om hur man på olika sätt hinner med allt det där man vill göra en vanlig vecka. Men man kanske inte kan lägga 2 timmar på varje sak.

När jag började träna på gym efter gymnasiet var det givet att man skulle träna 40-60 minuter, gärna det längre. Idag kommer det upp allt fler och fler sätt att komma åt ett fysiskt mål med kortare pass, lite oftare. Jämför vi det lite i matlagning så var det mer givet att middagen tog lite tid, varje dag när vi växte upp. Medan man allt oftare hittar snabb-lösningar idag. Och jag måste säga – när det gäller matlagning kan man laga mat från grunden och lyckas på 20-45 minuter. Det måste inte ta en timme. Och förbereder man med inköp och ibland lite storkok är det enkelt att få till det, men då behöver man samla ork och vända blad så man kommer in i en rutin.

Hur doftar nyponros i ditt minne?

Det finns ju enkla sätt att genomföra detta på. Man måste inte köpa en helt ny kalender varje gång man samlar ihop sig inför vardags-förändringar. Eller köpa nytt porslin för att uppleva middagarna som mer närvarande. Du kan välja en doft som du jobbar med vid matlagningen, eller klistra in lite post-it-lappar och klistermärken i kalendern för att justera den gamla energin och istället bjuda in din insamlade lust och göra en nystart.

Dofter påverkar oss i vibration precis som musik gör. DET är något min familj har förstått med mig. Så när det varit ett pass av mera saker gjorda än lugnt och harmoniskt på en viss tid säger de ofta att vi ska lyssna på en viss låt. igår kom det dessutom som en extra hyllning att mamma fick välja musik som hon mår bra av. Jag blir så underbart varm när jag tänker på det. Det är ju omtanke på stort hjärtligt vis.

Vad gjorde du sist – när du samlade dig och tog sats för en förändring? Var det något stort eller lite mindre i din tillvaro? Har du lyckats med förändringen och hur känner du inför att du faktiskt GJORDE valet att förändra. Det är ju inte lika med tecken till att man ska lyckas på första försöket, eller att det blir som man tänkt sig. Jisses vad jag vet att vissa saker inte alls blir som man planerar och tänkt sig varken första, andra, fjärde, sjunde eller fjortonde gången. Ibland är det inte timing helt enkelt. Men så finns det de försöken då man inte är helt i balans, eller är färdig med att samla ihop sig. Man hade behövt en liten vis gumma på axeln som sa – ta ett steg tillbaka och titta lite extra före du tar nästa steg.

Man kan kalla det reflektion men om gumman fick mig att se lite till skulle jag kalla det för att…. invänta Divine Timing. För det är inte bara vår vilja som får det att lyckas i våra förändringar. Andra människors val, Divine timing och en del andra faktorer spelar ju också in. Så om du kämpat med en viss förändring och inte känner att du riktigt hittat hem, eller ens närmat dig att lyckas – stanna upp, kliv ett steg tillbaka. Är du ihopsamlad nog för att genomföra förändringen?

Och är det rätt väg, val, sätt som du planerar att genomföra din förändring med? kanske kan vi inte bara ta bort något helt i vardagen utan vi måste ta det sakta och försiktigt från stressiga middagar till att lyckas med vecko-planering av maten, och vidare att också få hem maten utan att tappa luft halvvägs hem. och när det väl kommit hem och vi är MED i våra tankar så kan vi starta att laga mat på det nya sättet. Kanske behöver man dela sin erfarenhet med någon så man känner stöttning från varandra och genom det får perspektiv på hur andra bollar sina förutsättningar och svårigheter. Det kan ju i vissa fall göra att man ser på sina egna förutsättning och svårigheter med helt andra ögon.

Så samla er och känn in läget och sedan planerar ni för vilket steg som är lagom eller det första viktiga när ni gör förändringen.

Jag har en hel lista på saker som jag försökt justera under 2019 och det vill inte riktigt lägga sig hand i hand. Så mitt steg idag blir att utvärdera prioriteringsordningen på detta, kolla mot mitt tids-schema och sedan planera mitt första (enda) steg som är det nästa. SEN kan jag titta på steg nr 2 i ordningen och planera när det passar i kalendern.

Sköt om er och låt ljuset i mig reflektera ljuset i dig.

/Linda